Erdoğan'dan önemli açıklamalar

JAN29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.. Erdoğan, darbelere zemin hazırlayan TSK İç Hizmetler Kanunun 35. maddesini değiştirerek demokratik bir adım daha attıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs 1960  ve 12 Eylül 1980 müdahaleleri, 28 şubat müdahalesi ve daha sonra tertiplenen  müdahale girişimleri için gerekçe olarak hep TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35.  maddesinin gösterildiğini belirterek, "Şimdi biz bu kılıfı, bu yanlışı,  demokrasimiz üzerindeki bu gölgeyi kaldırıyoruz. TSK'nın vazifesini ve askerlik  kavramını yeniden tanımlıyor, bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının,  durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz" dedi.
Erdoğan, çözüm sürecinin, adı üzerinde bir süreç olduğunu, AK Parti'nin kurulmasıyla başladığını ve bugüne kadar ulaştığını, bundan sonra da devam edeceğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sonuna kadar, tek bir ferdi kalıncaya kadar, ülkesini, milletini, sınırlarını, bayrağını, onurunu ve şerefini kahramanca korur ve koruyacaktır" dedi.
Erdoğan, Türkiye'de 36 farklı unsur bulunduğunu belirterek, "Bizim için Türk, Kürt, Laz, Boşnak, Çerkez, Roman, Arnavut, aklınıza ne gelirse, hepsi bizim canımız, ciğerimizdir, kardeşimizdir. Biz hepsine eşit mesafedeyiz. 'Birini bir kenara koy, birini bir kenara koy', bizim kitabımızda asla böyle bir şey yok" dedi.
http://www.varaktasarim.com/

1 yorum:

Adsız dedi ki...

[url=http://www.baidu333.com]baidu222[/url]