Futbolun zirvesinde tansiyon yükseliyor

JAN29


Tahkim Kurulu'nun Meireles'in cezasını 11 maçtan 4 maça düşürmesi Galatasaray Kulübü'nü ayağa kaldırdı

Nevzat Dindar Skorer Özel
Sarı kırmzılı Kulüp bu gece sıcağı sıcağına sert bir bildiri yayınladı, sezon başında Süper Kupa maçında hakemin üzerine yürüyen ve 11 maç ceza alan Engin Baytar için verilen ağır cezanın Meiles'e verilmemesine sert bir biçimde tepki gösteren sarı kırmızılılar yayınladıkları bildiride şu sert ifadelere yer verdi..

GALATASARAY KULÜBÜ: "TÜRK FUTBOLUNA TARİHİ BİR LEKE DAHA"
"BU KARAR İLE TÜRK SPOR DÜNYASINA, BİR KEZ DAHA KEYFİ BİR İDARENİN GÖLGESİ DÜŞMÜŞ, FUTBOL TARİHİMİZE YILLARCA ÜZERİMİZDEN ATAMAYACAĞIMIZ BİR LEKE DAHA SÜRÜLMÜŞTÜR"
"BU VAHİM UYGULAMA İLE MEVCUT FEDERASYON ASLİ GÖREVİNİ YERİNE GETİRME KABİLİYETİNİ CİDDİ ŞEKİLDE YİTİRMİŞTİR"

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles'in 11 maç cezasının 4 maça indirilmesiyle ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı;
"Dün yargı kararlarını umursamayan bir federasyon, bugün de Raul Mereiles'in cezasını 4 maça düşürerek bu kez kanıtları hiçe saymıştır.
Hakem raporlarına rağmen yapılan bu indirim, yalnız kamu vicdanına değil, sporda adaleti sağlamakla görevli hakemlik müessesesine de vurulmuş büyük bir darbedir.
Futbolda şiddet ve saldırganlığın ortadan kalkması, her şeyden önce kurumlarına duyulan güvenle sağlanabilir. Oysa bu karar ile Türk spor dünyasına, bir kez daha keyfi bir idarenin gölgesi düşmüş, futbol tarihimize yıllarca üzerimizden atamayacağımız bir leke daha sürülmüştür.
Bu vahim uygulama ile mevcut Federasyon asli görevini yerine getirme kabiliyetini ciddi şekilde yitirmiştir.
"http://www.varaktasarim.com/

0 yorum: