Ankastre Sistemleri Seçiminde Püf Noktalar

JAN29

Mutfak dizaynlarında yeni bir tarz ortaya çıkartan ve özellikle modern yapılarda yeni kullanıcılar için olmazsa olmaz niteliği taşır hale gelen ankastre sistemlerin önemli bir seçeneği de ağırlıklı olarak cam seramik malzemelerinin kullanıldığı cam seramik ankastre cihazlardır. Ankastre olarak üretilen ocak ve fırınların bu tarz modelleri sıkça tercih edilmektedir. Cam seramik ankastre cihazların temizliği oldukça kolaydır. Dikkat edilmesi gerekenlere bakarsak : cam seramik ocaklarda asitli gıdalar pişirildikten sonra yiyecek artıkları uzun süre bırakılmamalıdır. Pişirme yapıldıktan sonra hafif nemli bir bezle ocağın yüzeyi silinmelidir. Ayrıca süngerlerin sert yüzeyleriyle beraber aşındırıcı temizlik maddeleri kullanılmamalıdır. Hafif yumuşak bir bez ve cam temizleyici malzemelerle cam seramik ocaklar kolayca temizlenebilir.
Üretim aşamasında cam seramik ocaklar genelde tüm kalite testlerinden geçiyorlar. Belli bir mesafeden tencereler ocakların üzerine bırakılarak ocakların hangi mesafelerden itibaren çatlamama özelliği olup olmadığı test ediliyor. Bu kalite hesapları yapıldıktan sonra ocakların üretimine geçiliyor. Normal koşullarda çok yüksek mesafelerden ocağın üzerine herhangi bir şey bırakılmadığı takdirde, cam seramik ocakların çatlaması ya da kırılması söz konusu değildir.
Bu çeşit ankastre cihazların alındıktan ve uygun bir şekilde açıldıktan sonra müşterinin başka herhangi bir şey yapmasına gerek yoktur. Almış olduğu markanın yetkili servislerine telefon açarak mutfak cihazlarını monte ettirmek istediğini söylemesi yeterlidir. Firmalar bu montaj için genelde ücret talep etmemektedirler. Ankastre cihazların yerleştirileceği bölgeler önceden açılmış olması dolayısıyla teknik servisin montajı yaklaşık 45 dakikada bitirmesi mümkün olabilmektedir. Genelde ürünler mobilyalara vidalanarak monte edilmektedir. Bu da müşteriye çok fazla zaman kaybettiren bir işlem değildir.http://www.varaktasarim.com/

0 yorum: