Yemek Yapmanın Püf Noktaları

JAN29

Ağu222012
 
Product by:
Ehil
Reviewed by:
Rating:
5
On 22 Ağustos 2012
Last modified:

Summary:

Yemek Yapmanın Püf Noktaları Hakkında Güzel Bir Makale


Mutfaklarda harikalar yaratmak için küçük ama önemli birkaç püf noktası vardır.
İşte size lezzetli yemekler yapmak için birkaç ipucu;
*Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz, kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır.
*Arpacık soğanının dağılmaması için soğanları kabuğu ile kaynar suda birkaç dakika kadar kaynattıktan sonra soyup pişireceğiniz yemeğin tenceresine koyun.
*Balığın çıtır çıtır kızarması için önce biraz sütün içine batırın. Sonra unlayın ve tavaya atın.
*Balık çorbası yaparken suyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45-60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.
*Bamya pişirdiğinizde salyalı olmaması için bir limonu kabuğuyla beraber ikiye bölüp içine atın. Böylece bamyanız hem lezzetli hem de lezzetli olur.
*Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin. Çünkü araya bir başka iş girer de pişiremezseniz, bezelyeler kuruyup sertleşebilir.
*Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.
*Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur.
*Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane koymayı deneyebilirsiniz.
*Etleri bir saat önce buzdolabından çıkarıp, bir süre de zeytinyağında bekletirseniz etleriniz daha yumuşak ve leziz olur.
*Fasulyeyi önce haşlayıp, daha sonra kılçıklarını alırsanız vitaminleri gitmeyecektir.
*Ispanak kısık ateşte kendi bıraktığı suyla pişerse daha lezzetli olur.
*Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt atarsanız kar gibi olduğunu görürsünüz.
*Kuru fasulye haşlarken içine bir iki tane patates kesilip konulursa fasulyenin gazını alır.
*Limon sert ise kesilmeden önce bir iki dakika sıcak suya batırınız. Böylece daha sulu olur.
*Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve biraz bekletin.
*Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
*Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine biraz şeker atın.
*Naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin. Böylece nanenin kokusunu artırmış olursunuz.
*Pancarı haşlarken içine saplarını da koyarsanız, rengi daha kırmızı olur.
*Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri,  uzun süre dayanmaları için toz şekere bulamayı unutmayın.
*Patlıcanların acısını almak için soyduktan sonra tuzlu suda bekletin.
*Pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye bir dilim limon koyun.
*Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura unun yanı sıra patates nişastası da koyun.
*Reçel yaparken karıştırmak gerekirse mutlaka tahta kaşıkla karıştırılmalıdır.
*Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz, ilk önce sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz.
*Tavuk etinizin daha yumuşak daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.
*Yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.
Konforlu, kullanışlı mutfaklar; hem yemek yaparken iyi vakit geçirmemizi hem de daha pratik, hızlı bir şekilde yemek yapmamızı sağlar. Hiç kuşkusuz ki lezzetli yemekler yapmada mutfağın rolü de büyüktür.http://www.varaktasarim.com/

0 yorum: